One.com Recension

by admin on 08 augusti 2009Info
Webbhotell One.com
Egenskaper Utrymme: 3GB
Trafikgräns: Obegränsat
Pris: 15 kr/månad
Bonus Öppet köp i 15 dagar
24/7 Live Support
Google Adwords Bonus
Ratings
Egenskaper
Enkelhet
Kundsupport
Pris
Totalt
Betyg
Allmänt
One.com, (tidigare B-one) grundades år 2002 i Danmark av Jacob Jensen och är idag ett av de absolut största webbhotellen i Europa med över 500.000 kunder. På nuvarande tidpunkt har de över 80 medarbetare och registrerade företag i både Danmark, Dubai, England och Madeira.
One.com Webbhotellpaket
Paket 1: €1.25 + startavgift på €12, 3GB diskutrymme, obegränsad bandbredd
Paket 2: €2.60 + startavgift på €12, 10GB diskutrymme, obegränsad bandbredd
Paket 3: €4.90 + startavgift på €12, 25GB diskutrymme, obegränsad bandbredd
Är One.com Prisvärt?
Många stora webbhotellföretag idag erbjuder obegränsat med diskutrymme i sina webbhotellpaket som ett smart säljtrick för att locka till sig nya kunder, men dock inte One.com. Den här säljtaktiken att erbjuda obegränsat med diskutrymme är en strategi som verkligen fungerar då de flesta människor inte har en blekaste aning om hur mycket diskutrymme de egentligen behöver.
Den enkla sanningen är dock att över 95% av alla webbhotellskunder har egentligen inget behov av obegränsat med diskutrymme då det aldrig ens kommer att ha användning för mer utrymme än 2-3 GB. Något annat man fråga sig är varför inte One.com också använder sig av den här marknadsföringstaktiken att erbjuda obegränsat med diskutrymme då den strategin bevisligen fungerar och också praktiseras av de absolut största webbhotellen på marknaden idag, och då framförallt i USA.
Till den mer negativa sidan av One.com’s webbhotellspaket så erbjuder de dessvärre inte addon domäner vilket är helt klart negativt för seriösa webmasters som vill driva flertalet hemsidor på ett och samma webbhotellskonto.

Detta är mycket märkligt då övriga ledande webbhotell i Sverige och Europa erbjuder detta i deras tjänst. När det gäller deras Sitebuilder så är den väldigt begränsad då den bara inkluderar ett 50 tal olika hemsidemallar och den är inte heller helt optimal i SEO (Sökmotoroptimering) synpunkt då den inte understöder skräddarsydda titlar och metataggar på varje enskild sida på din hemsida.

Något annat som även hamnar på minuskontot för One.com är att de kräver att du även skaffar dig ett webbhotellskonto via dom när du egentligen bara vill registrera ett domännamn. Detta innebär bland annat att du inte bara kan köpa ett domännamn via One.com och sedan helt enkelt peka om namnservrarna till ett annat webbhotell…

Och om inte allt detta skulle vara tillräckligt, när du väl är kund hos dem och du vill byta webbhotell så blir processen betydligt mera komplicerad än att bara peka om namnservrarna till ditt nya webbhotell då de till skillnad från i princip alla andra webbhotell kräver att ditt nya webbhotell först ska ta över domännamnet.
Något annat som dock hamnar på pluskontot för One.com är deras dedikerade kundsupport, stabila servrar, priset, trafikgräns, och att samtliga kunder hos One.com får gratis annonsering av sin hemsida när de tecknar ett webbhotellskonto i form av en Google Adwords kupong (Google PPC Bonus).

Sammanfattningsvis så är One.com’s webbhotelltjänst tillräckligt bra för majoriteten av befolkningen då de som regel inte bygger mängder av hemsidor, och sällan byter webbhotell, och har även ingen aning hur man skiljer på om en sitebuilder är sökmotorvänlig eller inte.
Egenskaper:
One.com’s webbhotell inkluderar bland annat från 3GB och ända upp till 25GB Diskutrymme, Obegränsat med Bandbredd och E-post konton, Virus- och Spam filter, Daglig backup, Hemsidebyggare (Sitebuilder), Blogg, FTP-login – Statistik, Bildgalleri, MySQL databaser, PHP5, ASP, med mera.
One.com Tillförlitlighet:
One.com’s datacenter är övervakat med personal 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året. Inkluderat i webbhotellet ingår också daglig backup, 99.99% drifttidsgaranti (uptime), samt 15-dagar pengarna tillbaka garanti.
One.com Kundsupport
Det som kanske framförallt utmärker One.com på den europeiska marknaden är deras utmärkta kundsupport som är anträffbar 24/7/365 via Live Chat Support och E-post. Kundsupporten är disponibel på Engelska, Svenska, Danska, Norska, Tyska, Dutch och Franska.

{ 3 comments… read them below or add one }

Leave a Comment

Click the stars to rate
Egenskaper
Enkelhet
Kundsupport
Pris
Totalt

Previous post:

Next post: